Станишев: Няма да допуснем дестабилизация в страната
Станишев: Няма да допуснем дестабилизация в страната / netinfo
Правителството няма да допусне дестабилизация на страната заради един конкретен случай, който някой иска да използва за тясно партийни и личностни интереси. Това заяви министър-председателят Сергей Станишев, коментирайки искането на опозицията за оставки по повод скандала между директора на Националната следствена служба Ангел Александров и министъра на икономиката Румен Овчаров.

Станишев обяви, че правителството ще окаже пълно съдействие на прокуратурата за изясняване на взаимните обвинения между двамата.

Станишев е на посещение в Португалия.

Сергей Станишев заяви: „Не смятам, че който и да е от управляващата коалиция ще бяга от нашата обща отговорност за стабилността на държавата. И затова в името на нечии тясно партийни, конюнктурни интереси или нечии икономически интереси да бъдат поставени под залог големият успех на България и бъдещето на България. Защото рискът, разбира се, е дестабилизация на страната”.

Има хора, които искат да използват един конкретен случай за тясно партийни и личностни интереси, каза още премиерът. Официалната визита на Сергей Станишев в Португалия продължава.

Чуйте думите на министър-председателя в звуковия файл