/ NOVA
Шведската компания Spotify включи Папи Ханс в своя изборен плейлист „Get vocal, Europe”. Песента „Твой” е българското участие, което представя страната ни, изненадващо дори за самия изпълнител.
 
Идеята на плейлистът е да мотивира хората да гласуват.
 
Около 70 милиона потребители получават съобщение, което да им напомни да вземат участие в европейските парламентарни избори, а препоръчаният плейлист на приложението съдържа песни от всички държави-членки на ЕС.
 

„Обкръжението ми в този плейлист са хора от Евровизия и сериозни изпълнители, като това може само да ме радва“, каза изпълнителят.
 
Той сподели, че веднага щом се освободи ще гласува веднага, защото по думите му всеки човек трябва да се вълнува от това, което се случва.
 
Аполитичен съм 364 дни в годината, освен когато трябва да се гласува, защото когато нещата излязат извън мои ръце, аз не чувствам нуждата да се ъпдейтвам постоянно за това какво се случва на политическата сцена. Но в моментите, в които това зависи от мен, което включва гласуването, както и политиката на живеене на човек, тогава съм абсолютно безкомпромисен, че човек трябва да изразява своето мнение“, каза Папи Ханс.