/ БГНЕС
Специализираният съд ще заседава по делото КТБ.

По делото и през януари продължи т.нар. „голямо четене“ на заключителната част на обвинителния акт по него. Тогава не бяха влезли в сила промени в НПК.
 

БГНЕС


Прокуратурата подготвя резюме на обвинителния акт по делото КТБ

Публикуваните законодателни изменения казват, че „съдебното следствие се ръководи от председателя на състава и започва с доклад, в който се посочват основанията за образуване на съдебното производство и предявените граждански искове“.
 

БГНЕС


На 23 януари адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов каза, че след като са започнали процедура по текста на разпоредбата в старата му редакция, би трябвало да я довършат по нея. Тогава прокурор Антоанета Софрониева каза, че докладът се пише от прокуратурата.

Февруари 2018-а: Специализираният съд даде ход на делото за КТБ

На 20 юли 2017 г. специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното производство КТБ. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Тогава от прокуратурата посочиха, че по делото са привлечени като обвиняеми 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всяко от обвинените лица.

Разследването за КТБ приключи: 18 са обвиняемите
 

БГНЕС


Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.