Съвместната акция на МВР и прокуратурата
Съвместната акция на МВР и прокуратурата / Dariknews.bg
11 лица с две и повече висящи дела са били задържани при специализирана операция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност в Белослав и варненското село Синдел, научи от свои източници DarikNews.
 

Dariknews.bg


Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност в страната (СНИМКИ)

На място е и главният прокурор Иван Гешев. Започва кампания с регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, за която заяви вчера държавният обвинител.


 

Още в средата на януари главният прокурор разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства и да повишат ефективността на взаимодействието с МВР по тези дела.

Мащабна спецакция на полицията и прокуратурата в Шумен

Окръжните и районните прокуратури извършват тематични проверки, които да включват анализ на състоянието и динамиката на досъдебните производства срещу обвиняеми с две и повече дела и контрол за срочността на приключването им. На наблюдаващите прокурори е указано да осигурят приоритетно и бързо провеждане на досъдебните производства срещу един и същ обвиняем, включително чрез предприемане на необходимите мерки за формиране на екипи.Съвместната акция на МВР и прокуратурата
Dariknews.bg

Наблюдаващите прокурори следва да преценяват за всеки конкретен случай необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ или „домашен арест“, както и да указват на съответните поделения на МВР провеждане на действия свързани с противодействие на битовата престъпност съгласно съответната им функционална компетентност.

Гешев категоричен: Атаките срещу прокуратурата идват от олигарсите с милиарди

В случаите на констатирани нарушения при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното производство, наблюдаващите прокурори следва да предприемат действия за замяна на наложената мярка с по-тежка.

Dariknews.bg


Очаква се по-късно двамата да посетят пристанище Варна-запад, където бяха открити общо 127 контейнера с отпадъци внос от Италия.