/ БГНЕС
Обещах в Галиче държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на място в столичния квартал „Христо Ботев”, където се извършва специализирана операция по линия на битовата престъпност.

БГНЕС

Там е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата.

"Тези, които извършват престъпления, кражби, грабежи, битова престъпност, тормозят възрастните хора по селата, убиват, изнасилват и всякакъв друг вид престъпна дейност, трябва да преосмислят поведението си. Ако не го преосмислят, ще се сблъскат със закона и ще бъдат изправени пред съда и ще получат това, което заслужават", заяви главният прокурор.

БГНЕС

Гешев съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още той.

"Това няма да е сложно, ако има взаимодействие със съответните структури на изпълнителната власт, с другите власти и го показахме с противодействието на телефонните измами, които бяха бич за българските граждани, българските пенсионери. На годишна база са под 60% намалели от миналата година. Телефонните измами са част от битовата престъпност и бяха решени в прилични размери, намалиха съществено, успехът е сериозен в рамките на под една година", каза главният прокурор.

БГНЕС


"Аз съм сигурен и обещавам на българските граждани, че с колегите към края на годината, началото на следващата, ще постигнем подобен резултат в сегмента битова престъпност. Ще бъдем безкомпромисни, ще използваме всичко възможно и позволено от закона, за да живеят хората спокойно и да не бъдат тормозени", допълни Гешев.
 

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

БГНЕС

Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

БГНЕС

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

БГНЕС

Иван Гешев добави, че в целия квартал „Христо Ботев” се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

БГНЕС


Очаквайте подробности!

БГНЕС