Софиянски: СДС и ДСБ се страхуват да управляват
Софиянски: СДС и ДСБ се страхуват да управляват / cнимкa: Sofia Photo Agency
Софиянски: СДС и ДСБ се страхуват да управляват
19245
Софиянски: СДС и ДСБ се страхуват да управляват
  • Софиянски: СДС и ДСБ се страхуват да управляват

Основният проблем в комбинацията СДСДСБ са ниските цели и страха от управление. Това заяви в Русе лидерът на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски, като по този начин аргументира присъединяването на партията към парламентарната група на "Ред, законност и справедливост" (РЗС).

 

„Яне Янев е амбициозен, с добро чувство за хумор и огромна работоспособност. Точно тя се загуби и в СДС, и в ДСБ”, каза Софиянски. По думите му присъединяването на ССД към РЗС е бил единственият начин партията му да продължи да се развива в бъдеще. Решението дошло след разговори с Иван Костов, които Софиянски обобщи така: „Идва апогея на кризата – август, септември, октомври”, ми каза Костов. Нека комунистите да се управляват пак, за да стигнем до дъното. Като стигнем дъното, догодина ще има избори и ще дойдем ние. На това аз реагирах доста остро, влязохме в тежък конфликт. Аз му казах „Иване, ти ако нямаш самочувствието, че можеш да извадиш страната от кризата, какво ще кажеш на избирателя”.

 

Според Стефан Софиянски поставянето на 8-процентната бариера за влизане в парламента е начин да се амбицират десните партии. Той коментира също, че мажоритарния елемент в изборите може да донесе успех и на десните, не само на БСП и ДПС. „И при едно широко обединение те биха могли да спечелят 20 мажоритарни мандата”, отбеляза той.

 

Новини от Русе