Снегът и силният вятър влошават обстановката на Витоша
Снегът и силният вятър влошават обстановката на Витоша / netinfo
Снегът и силният вятър продължават да събарят дървета в парка Витоша и да затрудняват разчистването на пътищата до хижите, съобщи Министерството на извънредните ситуации. Няма данни за пострадали хора, но от министерството призовават гражданите да не предприемат рисковани пътувания към Витоша.

Екипи на министерството разчистват седем часа паднали дървета, блокирали пътищата към вилите и хижите "Елица", "Звездица", "Трендафила" и "Момина скала". Първите сигнали за затрудненията в движението са постъпили на спешния тел. 112 тази сутрин от блокираните в хижите туристи.

Спасителните екипи на дирекцията на министерството работят в две направления - от кв. "Бояна" по посока към "Копитото" и от кв. "Драгалевци" в посока хижа "Алеко".

Падналите дървета са над 100 в двете направления, екипите все още не са достигнали до хижите "Алеко" и "Копитото", но пътят до "Златните мостове" вече е проходим. Спасителите работят в периметъра след "Златните мостове". Движението на моторни превозни средства в посока Витоша е затруднено.