Смениха председателя на Общинския съвет в Мездра
Смениха председателя на Общинския съвет в Мездра / снимкa: Sofia Photo Agency

Общинският съвет в Мездра прекрати предсрочно правомощията на досегашния си председател инж. Георги Валентинов от Земеделския народен съюз. Вотът на недоверие бе внесен за разглеждане от 21-членния местен парламент от групата съветници от БСП на юлската сесия.

Представителите на левицата мотивираха своето предложение със системно неизпълнение от страна на Валентинов на неговите задължения за срок от повече от три месеца. За свалянето на досегашния председател на съвета гласуваха 12 съветници, двама се въздържаха, а останалите седем отказаха да гласуват.

Въпреки че вотът бе таен, стана очевидно, че за бламирането за Валентинов са гласували представителите на БСП, ГЕРБ, БСД и НДСВ. За нов председател на Общинския съвет бяха издигнати две кандидатури: на лидера на местната организация на БСП инж. Делян Дамяновски и на инж. Николай Рашев от ГЕРБ.

С 11 гласа "за" от 14 гласували за шеф на местния парламент бе избран инж. Дамяновски, който е заемал тази длъжност два мандата (1995-1999 г. и 2003-2007 г.).