Слънчево със слаб вятър в неделя

Прогноза за времето в неделя, 12 август

/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето в неделя, 12 август
През деня утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 27 и 32 градуса.

Колко най-топло ще е у нас и ще има ли изненади от времето през август?

пъпеж
ThinkStock/Getty Images

Атмосферното налягане е по-високо от средното за август - бавно ще се понижава. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В планината през лятото? Ето няколко съвета от спасител

лято басейн вода слънце
ThinkStock/Getty Images

В понеделник и вторник се очаква бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, с източна компонента. Започва повишение на температурите и максималните във вторник ще са между 30 и 35 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА