„Кампанията „Заедно” приключи вчера. Служителите на NOVA дариха лични средства. Събрахме над 20 000 лева, за да помогнем на хората в нужда. Дарихме храни на над 350 семейства. Все още имаме събрана сума. Ще можем да раздадем още 200 пакета". Това обяви изпълнителният директор на NOVA Ива Стоянова в ефира сутрешния блок на „Здравей, България”.

Тя благодари за помощта в кампанията на „Метро”, които реагираха много бързо и опаковаха пакетите с храна, както и на „Спиди”, които ги разнесоха.

Ива Стоянова коментира и другата кампания на NOVA – „Дарителите”, която е в подкрепа на дарителството по време на извънредното положение.

„В нея ви разказваме историите на хората, които отварят сърцата, душите и портфейлите си, за да помогнат на всички, които са на първа линия в битката със заразата. Едни от най-големите дарители са нашите собственици – братя Домусчиеви. Това са едни от хората, които дадоха пример. За момента най-големият дарител е Делян Пеевски”, коментира още Ива Стоянова. Сред другите големи дарители са „Америка за България”, „Теленор”, „Виваком”, „Фикосота”, „Фантастико”, „Уникредит”.

„Те в началото даряваха за маски, за костюми. В момента даряват за храни, за лекарите на първа линия, за лекарите на първа линия. Защо да не покажем доброто? Тези хора и фирми трябва да знаят, че имат нашата подкрепа и ще ги споменем”, заяви изпълнителният директор на NOVA.

Тя обясни, че към момента даренията към Министерството на здравеопазването са над 4 млн. лева, а над 10 млн. са даренията от физически лица и фирми по време на пандемията. „Кое развълнува най-много нашите зрители? Детето, което си дари колелото. Бабата, която си дари пенсията. Те са малки дарители. Няма значение малък или голям дарител. Въпросът е в това да правим добро. От сърце благодаря на всички, на първо място на нашите колеги”, каза Ива Стоянова.

Що се отнася до рейтингите на телевизиите, NOVA ще работи вече с пийпълметричната агенция GARB, която до момента измерваше гледаемостта на бТВ.

„Вярвам, че NOVA прави добра стъпка към пазара. Наш основен конкурент е Бтв. Винаги едната телевизия се мереше от една пийпълметрия, другата – от друга. И винаги всеки е първи. Сега, когато има една пийпълметрична агенция на пазара, вярвам, че нещата ще се стабилизират”, каза Ива Стоянова. 
„И по двете пийпълметрични агенции, които действат в момента, резултатите показват, че NOVA е първата телевизия в България”, подчерта се Ива Стоянова.

„Искам да благодаря на зрителите. Винаги NOVA е била телевизията с ентъртеймънта, със забавленията, с предаванията, с уникални мащабни продукции, които приковават зрителите към екрана. В месеците на пандемията, когато хората си остават вкъщи, а общата гледаемост на телевизиите скача рязко, данните и на двете агенции показват, че зрителите са избрали да се информират от NOVA. Те избраха новините на NOVA, сутрешния блок на NOVA, публицистиката на NOVA. Това вече е доверие”, каза Ива Стоянова.