Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Лечков срещу държавата
Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Лечков срещу държавата / снимка: Dariknews.bg, архив
Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Лечков срещу държавата
77699
Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Лечков срещу държавата
  • Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Лечков срещу държавата

Сливенският окръжен съд даде ход на делото на Йордан Лечков срещу държавата за нанесени вреди, съобщи адвокат Иван Ангелов. Съдът не е уважил искането на прокуратурата съдът да си даде отвод с мотива, че същият съдебен състав си е направил отвод по време на едно от наказателните дела срещу Йордан Лечков.

Следващото заседание е на 12 март. Дотогава трябва да бъде готова експертизата за направените от Лечков и защитата му разноски по делото. Йордан Лечков настоява да получи компенсация от 552 000 лева, от които 450 хиляди за причинени неимуществени вреди, 2000 лв. - за имуществени, и над 99 хил. лв. - обезщетение за забавяне.

Предстои да бъдат внесени поне още пет дела срещу прокуратурата и четири срещу длъжностни и физически лица, уточни още адвокатът на Лечков Иван Ангелов. По думите му исковете са за накърнена обществена репутация.

Йордан Лечков бе категоричен, че няма да съди държавата в Страсбург, а адвокатът му допълни, че си имаме съдилища и процедури и добри закони, но „въпросът е не да се забогатява, а да има реабилитация, да има чувство у обществеността, че този, който е неоснователно нападнат, обиден и смазан, не е сам".

Други новини от Сливен