Не е упражняван натиск спрямо служителите в общината да подават молби за напускане. Това каза за първи на пресконференция кметът на Община Стрелча Стойно Чачов във връзка с извършените в Общината проверки.

Прокурори и полиция претърсват Община Стрелча
 
„В сградата на общинската администрация в Стрелча на 12 март, около 09:40 ч. нахлуха над 20 въоръжени полицаи с пистолети и белезници", разказа той. По думите му кола на Икономическа полиция блокирала неговия автомобил, а друга - задния вход на общината.

Как се стигна до мащабната проверка на полиция и прокуратура в Община Стрелча?
 
„Петима служители на "Икономическа полиция" дойдоха в кабинета ми и обясниха, че проверката е по сигнал на служител, който е съобщил, че е уволнен неправомерно. Търсеха 17 молби за напускане и след около 9 часа претърсване на почти всеки кабинет, блокиране на работата на администрацията и възможността да се обслужват гражданите, не откриха такива молби в кабинета ми“, каза също Чачов.
 
Той обясни, че през 2016 г. е събрал служителите в залата на общината и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си и допълни, че не си спомня колко служители са подписали такива молби. По думите му, те са 6-7.

Кметът на Стрелча не е арестуван и привлечен като обвиняем
 
Той уточни, че хората, които са ги подписали, не са напуснали и не са уволнени, срещу тях не е упражняван натиск.
 
Чачов каза също, че срещу служителя, подал сигнала, също има подаден такъв в "Икономическа полиция" за злоупотреби със служебно положение, тъй като той е отговарял за инвеститорския контрол.
Агенция Фокус