/ Тина Соколова
Кметът на Стрелча не е задържан, нито е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата. След вчерашното претърсване в общината на средногорското градче и изземване на документи и компютри предстоят експертизи. Образувано е досъдебно производство, което по закон трябва да приключи до 2 месеца, но е рано да се прогнозира какъв ще бъде резултатът.

Кметът на Стрелча заставил 17 души да подадат молби за напускане

Разследването започна след сигнал на уволнен служител - главният инженер на общината, който бил освободен след пререкания с кмета Стойно Чачов. Стана ясно, че всички служители още през 2016 година са били принудени да подпишат молби за напускане без дата под заплаха от дисциплинарно уволнение.

Как се стигна до мащабната проверка на полиция и прокуратура в Община Стрелча?

Градоначалникът е разследван за злоупотреба с власт и натиск върху подчинените си - престъпление срещу личността. Предстои разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия. Работата по случая продължава и в момента, няма и други задържани и привлечени като обвиняеми.

Акцията, проведена от „Икономическа полиция“-Панагюрище под ръководството на прокуратурата, е приключила вчера и днес вече общинската администрация работи по обичайния си начин.