/ iStock/Getty Images
Два сигнала - от служител на кметската администрация и от общински съветници, са предизвикали мащабната проверка на полицията и прокуратурата в Община Стрелча, научи "Дарик" от свои източници. В сградата на ведомството от сутринта и до момента тече претърсване и изземване на документи и данни на електронни носители, за която от Окръжната прокуратура потвърдиха, но не оповестиха подробности. Знае се само, че няма задържани.

Икономическа полиция проверява кмета на Община Стрелча

Преди няколко дни главният инженер на общината отказал да се подпише под договор със съмнителни клаузи. Заради неподчинението си бил освободен, след което подал жалба в полицията за нередности, на които е ставал свидетел. Чуват се и твърдения, че още в началото на мандата служители на общината били заставени да подпишат молби за напускане без дата, с които били притискани в ъгъла да вършат каквото им се нареди.

Преди това група съветници са сигнализирали Специализираната прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция за договор на стойност около 400 000 лева. Те трябвало да бъдат вложени в ремонт на улици. Някои от тях били вписани в отчетите като асфалтирани, но и досега били в безобразно състояние и само на паваж. А фирмата, наета за строителството настоявала да си получи парите.

Официално потвърждение на тези слухове засега няма. Единствено председателката на Общинския съвет Мария Станкова съобщи сдържано, че има сигнал от съветници, но заяви, че ще коментира съдържанието му на по-късен етап.

Кметът на средногорското градче Стойно Чачов през целия ден не отговаря на телефонни обаждания.