/ БГНЕС, архив
Слави Трифонов осмя онези партии в парламента, които снощи подкрепиха нов ръст на партийната субсидия. Изключение направиха депутатите от ДПС, които напуснаха пленарната зала в знак на протест, а лидерът им Мустафа Карадайъ часове по-рано предупреди, че двете най-големи партии са сключили сделка за партийните пари.

"Помните ли онзи велик филм "Опасен чар" с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с радост: "Сго-дих-ме-се!" Защо си спомних за него? Защото днес БСП и ГЕРБ се сгодиха. А кумове са им ВМРО и НФСБ", написа Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

"И за какво? За какво е тоя годеж? За пари. За нашите пари. За 8 лева субсидия на глас. Ама имало референдум, ама хората искали 1 лев на глас, ама гласували три милиона и половина души - никой не може да застане на пътя на любовта. Любовта е по-силна от всичко. Особено политическата любов", допълва още шоуменът, който си направи партия "Няма такава държава". Трифонов беше идеолог на референдума, на който един от въпросите беше именно за това субсидията да е в размер на левче за получен глас.

Йордан Цонев: Решението за субсидиите на партиите е незаконно (ВИДЕО)

"Българските политици са доста безогледни и развратни в любовта си към парите. И това го търпим, извинете - го търпите. Какво си казвате - 8 лева нищо не са. Да, ама не е така. Вие ги избирате и те за благодарност ви обичат финансово. Не ви ли омръзна, бе уважаеми българи? Нима думите чест и достойнство са само за Ботев и Левски? Ако продължавате да допускате една шайка да прави каквото си иска, наистина скоро няма да има такава държава", продължава с рекламата на името на партията си Трифонов, който отнесе за това и много критики.