Ситнилски: Няма доказателства за скандала Овчаров-Александров
Ситнилски: Няма доказателства за скандала Овчаров-Александров / netinfo

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и директорът на Националната следствена служба, както и останалите разпитани по скандала, не са представили на прокуратурата нито един документ или друго доказателство в подкрепа на твърденията си за заплахи, корупция и изнудване.

Това съобщи пред Дарик радио заместник главният прокурор Камен Ситнилски. Той уточни, че прокуратурата ще вземе решение в понеделник дали от проверката по скандала ще се образува предварително производство.

В продължение на два дни - вчера и днес, в прокуратурата са разпитани повторно всички замесени в скандала – Румен Овчаров и Ангел Александров, следователките Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева, изпълнителният директор на “Булгартабак” Христо Лачев и уволнените заместник-министри Корнелия Нинова и Делян Пеевски. И при повторните разпити те не са представили нито документи, нито други доказателства в подкрепа на твърденията си пред медиите за заплахи, изнудване и искане на подкупи.

До понеделник прокурорите ще сравняват показанията им и едва тогава ще се прецени дали има основание да се образува някакво досъдебно производство.

Цялото интервю с Камен Ситнилски можете да прочетете тук