Двама от групата "Наглите" може да бъдат пуснати от затвора предсрочно, а синът на отвлечения от групата през 2009 година Киро Киров - Иван, даде пред NOVA своето обяснение за това.  Вчера стана ясно, че двама от "Наглите" Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца са предложени за условно предсрочно освобождаване и съдът одобрил.
 
517 000 евро струвала свободата на Киро Киров

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца от бандата на "Наглите" са на път да излязат от затвора. Софийският градски съд е одобрил предложенията на началника на затвора за освобождаването им. До две седмици трябва да стане ясно и решението на Апелативния съд дали двамата ще бъдат освободени
 
"Фактът, че може да пуснат двама от „Наглите” на свобода предсрочно, си го обяснявам с това, че те са дали пари. Това са парите на жертвите, които са платили откупите”, заяви пред NOVA Иван Киров, син на бизнесмена Киро Киров, който беше отвлечен от групата през 2009 г.
 
„Това са хора с тежко криминално минало и би следвало да бъдат осъдени на по-висока присъда, а не да ги освобождават 9 години предсрочно”, добави той.
 
„Нашите пари ги няма. Сега те ще са на разположение на престъпниците”, добави бизнесменът и попита дали ако парите им бъдат засечени, ще бъдат ли върнати на жертвите, а „Наглите” - обратно в затвора.
 
Според него това, което се случва, кара хората да се питат дали не е по-добре да си престъпник, при положение, че лежиш толкова малко и след това те пускат предсрочно.
 
Киро Киров: Отвличането няма надживяване

Синът на Киров заяви, че се страхува за семейството си. „Кой ще ми гарантира сигурността? Тези хора могат да тръгнат да си отмъщават”, каза той.
 
По думите му този случай е трябвало да бъде за назидание на всички. „А с това решение на магистратите се показва, че е по-добре да си престъпник”, смята той.
nova.bg