Киро Киров: Отвличането няма надживяване
Киро Киров: Отвличането няма надживяване / снимки: БГНЕС

Това няма преживяване. Това каза Киро Киров - една от жертвите на групата за отвличания „Наглите” след поклонението пред Камелия Бончева - също жертва на групата, предаде БГНЕС.

През 2008 г. тя и съпругът й Ангел Бончев бяха отвлечени. През май месец т.г. стана ясно, че се е влошило състоянието на жената, която беше онкоболна. Църквата „Св. Седмочисленици” в София бе изпълнена с приятели на семейството, спортни деятели, които дойдоха, за да почетат паметта й. Дойдоха и две от жертвите на групата за отвличания. Освен Кирчо Киров, беше и Катрин Маркова, майка на отвлечения Джорджо.

Киро Киров познава семейството Бончеви именно покрай делото „Наглите”. „Въпреки че аз съм от Ловеч и той е от Ловеч, не се познавахме лично преди това, но той помогна на сина ми. Докато той подготвяше откупа, Ангел Бончев го е съветвал какво, как, къде да се обърне и така нататък”, спомни си днес Киров.

Според него реално стреса, който Камелия преживя - 51 дни, в които е отвлечен съпругът й, и след това тя още три седмици - явно този стрес е отключил нейната болест и резултатът е сега. „Реално тя е жертва на „Наглите” - тогава и сега вече, Бог да я прости”, каза мъжът.

Той лично е очаквал всички жертви на групата, които са свободни днес да дойдат. Киро Киров е категоричен, че болката сплотява. Делата обаче продължават и бизнесменът призна, че стиска палци на Ангел поне парите, които е дарил „доброзорно” на фондацията „Утре за всеки” да му бъдат върнати.

„Трябваше да дойда. Това сме хора, които сме преживяли горе-долу едни и същи неща. Знам какво са преживели, близки по съдба сме”, каза пък Катрин Маркова.

„Това едва ли е първата жертва на „Наглите” и едва ли ще е последната”, каза журналистът Огнян Стефанов, който също бе на поклонението. Според него, това което се случва се отразява на тази част от обществото, която има чувства и сетива да разбере какво се случва и че такива престъпления едва ли засягат само семейството, което днес изпраща Камелия. „Засяга всички нас, само че хората не си дават много сметка за това. Разбира го, когато злото почука на тяхната врата, когато им се случи. Има си и виновни, които обществото знае - едва ли не по именно”, каза той и изтъкна това, че и последните три години и в 20-те преди това не се е реформирала съдебната система.

Киро Киров Отвличането няма надживяване
netinfo