билборд полицаи
билборд полицаи / БГНЕС
Синдикална федерация на служителите в МВР няма да приеме предложението на кабинета до 15 януари да ползва един от билбордовете, предназначени за европредседателството. Това се казва в позиция на профсъюза.
 
Полицаите продължават да недоволстват, свалиха протестните им билбордове

От организацията поставиха билборд като форма на протест срещу заплатите и условията на труд в системата на столичната улица "Евлоги и Христо Георгиеви". Въпреки че контрактът за съоръжението бил до 15 януари, протестният призив бе свален. От фирмата за външна реклама обясниха, че са били подведени и бил нарушен договорът.
 

"Метрополис": Свалихме билборда на полицейския синдикат, защото бяхме подведени

Премиерът Борисов се възмути от премахването на билборда и разпореди да се предостави на полицейския синдикат такъв, предназначен за европредседателството.
 
От профсъюза заявиха, че оценяват предложението, но няма да се възползват от него.
 
Борисов се възмути от свалянето на протестния билборд на полицаите

Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.
 
Правителството направило необходимото за полицаите, убеден е вътрешният министър

Представителите на синдиката заявяват, че предпочитат да спрат говоренето през билбордове и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя, за да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.