/ БТА
Днес "Продължаваме промяната" и представители на синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа" се срещнаха в Народното събрание, за да обсъдят Бюджет 2023.

В хода на срещата стана ясно, че синдикатите подкрепят настояването на „Продължаваме промяната“ служебното правителство да внесе Закон за бюджета за 2023, а не законопроект за удължаване на настоящия.

Нинова на срещата с ГЕРБ за бюджета: Борисов го играе добрия дядо Мраз


"Както знаете, "Продължаваме промяната" правим редица срещи, за да представим необходимостта от внасянето на бюджет, за да има предвидимост за бизнеса и да се заложат всички бюджетни политики". С тези думи стартира срещата съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след което представи разчетите на макрорамката и остойностяване на социалната програма, която ПП предлага.

"Радваме се, че мислим в една посока. Би било пагубно за много хора, ако 710 лв. остане минималната заплата до юни. Политиките по доходите могат да се случат без голям бюджетен дефицит. Хората отвън чакат да видят решения - не се интересуват как, интересуват ги резултатите. Нашият призив е да говорим в един глас – да настояваме този бюджет да бъде внесен и темата да не се използва за политически цели", заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

БСП и ПП обсъдиха бюджета, искат минималната заплата да е 50% от средната

Срещите между "Продължаваме промяната", всички парламентарно представени партии и заинтересованите страни от Бюджет 2023 ще продължат и през следващата седмица в търсене на подходящо и отговорно решение за доходите на българските граждани и бизнес.