Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици
Шуменските полицаи разбиха група за разпространение на наркотици / снимка: МВР

Оранжерия за халюциногенни гъби, амфетамини и марихуана са открили шуменските полицаи по време на специализирана акция. Четирима шуменци съответно на 20, 21, 25 и 27 години са задържани за притежание на дрога за 24 часа на 10 юни, в последствие в ареста за 72 часа са оставени двама от тях - 21-годишен и 25-годишен. Преди 2 години те са изтърпели ефективни присъди.

В късния следобед на 10 юни край Шумен полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил „Ауди А3", шофиран от 20-годишен шуменец. Служителите на реда забелязали, че четиримата души в колата имали съмнително поведение. Установено било, че шофьорът е употребил дрога.

Четиримата млади мъже в колата били задържани, а след това домовете им били обискирани. При полицейската проверка у 21-годишния младеж са намерени наркотици. От жилище, което обитавал, са иззели амфетамин, електронна везна и 23 кутии с цигари без бандерол.

В 25-годишния мъж са намерени триъгълно червено хапче с лого „Мицубиши", амфетамин и сух канабис. При претърсването в дома му униформените открили амфетамин, „чай" за пушене, халюциногенни гъби и семена за канабис.

В дома на 27-годишния мъж служителите на реда се натъкнали на метален шкаф, оборудван като оранжерия за марихуана. Намерен е още прозрачен пластмасов съд, обособен като оранжерия за халюциногенни гъби.

До момента са разпитани и четирима свидетели, които казват, че периодично са закупували различни видове наркотични вещества от трима от задържаните.

Други новини от Шумен