Ще поиска ли прокуратурата задържане за Кирил Рашков?
Ще поиска ли прокуратурата задържане за Кирил Рашков? / снимка: DarikNews.bg, архив

Днес следобед се очаква от прокуратурата да обявят дали ще наложат 72-часова мярка за задържане на Кирил Рашков, който бе арестуван късно вчера по обвинение за съпричастност в канал за разпространение на амфетамини.

Хотелът на цар Киро на ул. „Славянка" в центъра на Пловдив и джипът му бяха претърсвани в продължение на няколко часа от маскирани спецполицаи в четвъртък. Белезниците щракнаха на ръцете му отново във връзка с разследване за притежание, разпространение и производство на амфетамини, по време на което във вторник са арестувани още трима души от Пловдив и Асеновград.

При спецакцията са открити общо 2,7 килограма от дрогата. От задържаните участници в наркоканала са конфискувани пистолети и боеприпаси.

От прокуратурата твърдят, че има доказателства и за организирано производство на амфетамини. Арестът на тримата е станал по време на реализиране на сделка, където са открити и съставки за производство на наркотика.

В хотела на Кирил Рашков обаче полицаите не са открили дрога, поради което не е сигурно дали държавното обвинение ще намери достатъчно основание да наложи прокурорска мярка за задържане. Междувременно снощи на ромския бос му прилоша и той бе откаран с линейка още преди да приключи полицейският обиск.

Други новини от Пловдив