В сряда главно в Източна България ще има валежи, предимно от сняг, съобщиха от НИМХ. В западната половина от страната ще е почти без валежи и през деня ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен север-северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - между 0 и 5 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над Черноморието ще е облачно с преваляванаия от дъжд, в отделни райони от мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

От минус 12 до 17 градуса през декември – ще има ли сняг за коледните празници

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Валежи от сняг ще има главно в Източна Стара планина и Странджа. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 5.

В четвъртък и петък температурите ще са по-ниски от обичайните, в началото на периода и без особен дневен ход. Преобладаващите минимални ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - предимно между 0 и 5 градуса; в източната част на Горнотракийската низина и по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи. Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. В четвъртък ще вали главно в източната половина от страната, а по проходите в източната част от Стара планина, в Лудогорието и Странджа, ще има условия за навявания. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен; в Източна България - предимно умерен. В петък вятърът ще се усили, ще бъде с повече западна компонента и за кратко дневните температури ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ