Шестима младежи пострадаха в катастрофа
Шестима младежи пострадаха в катастрофа / Sofia Photo Agency, архив
Шестима младежи пострадаха в катастрофа
55728
Шестима младежи пострадаха в катастрофа
  • Шестима младежи пострадаха в катастрофа

Шестима непълнолетни - пет момчета и едно момиче, са пострадали при катастрофа в София, съобщиха за Дарик от СДВР. Инцидентът е станал в неделя вечерта в отсечка между Мировяне и Требич, на столичния околовръстен път.

30 минути преди полунощ в неделя патрул на магистрална полиция е задминат от лек автомобил "Рено 19". Колата се движела от село Мрамор в посока Мировяне.

Служителите на реда забелязали, че изпреварилата ги кола се движи на зиг-заг и решили да я спрат. Автомобилът обаче започнал да се движи с още по-висока скорост, след известно криволичене излязъл от пътя и се преобърнал.

Пристигналите на място полицаи установили, че шофьорът, както и пътниците в колата, са непълнолетни.

Две от децата са на 16, а три на 15 години, сред които и едно момиче.

В хода на разследването е изяснено, че автомобилът с врачанска регистрация, с който младежите катастрофирали, е бил закупен лично от шофьора.

Непълнолетният Йоан, който е управлявал автомобила, е пострадал най-тежко. По неофициална информация, преди време майката на момчето заминала на работа в Гърция и го оставила на възрастните му баба и дядо. Йоан е настанен за лечение в "Пирогов" с голяма рана на лявата мишница и загуба на кръв.

 първоначална информация момчето не е употребило алкохол преди да седне зад волана. Разследващите продължават работата по случая.