/ БТА
Шефът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров е бил повикан в МВР, където е дал информация за това какво е състоянието на резервните машини за изборите. Това заяви на брифинг вътрешния министър Бойко Рашков. 

"До настоящия момент няма данни, от които да се направят обосновани изводи, че допълнително внесените машини от "Сиела Норма" са назначени за изборни манипулации. Разговаряно е със собственика на "Сиела Норма" Веселин Тодоров и той е дал разяснения в тази насока. Разполагам в телефона си с документи, които са разменени като кореспонденция между ЦИК, МВР, ДАНС и "Сиела Норма". От тези документи не можем да направим извод, че машините са предназначени за изборни манипулации", кзаа още Рашков. 

Рашков разпореди спешна проверка на новите машини на „Сиела Норма“

По-рано Тодоров отрече да има нови внесени 199 машини и нарече новината фалшива. Той обясни, че това са онези 150 машини открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Шефът на „Сиела Норма” обясни за машините, появили се в склад на столичното летище

Относно твърденията, че повредени машини ще се подменят в изборния ден, Тодоров ги определи като спекулация. Каза, че това ще става само преди изборите или след първия тур, ако дефектират машини.