Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни в детайли въпроса с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД, съобщиха от МВР.

Нови машини за вота изненадаха ЦИК, „Сиела Норма”: Няма нови машини, това е фалшива новина

Срокът на проверката е краят на днешния ден. След приключването й обществото ще бъде уведомено за резултатите.

В четвъртък сутрин стана ясно, че нови 199 нерегистрирани машини за гласуване, които не са предназначени за изборите в неделя и се намират в склад на фирмата-доставчик "Сиела Норма" във висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в столицата.

От ЦИК казаха, че са били информирани късно снощи чрез писмо. Говорителят на Комисията Цветозар Томов коментира в ефира на „Здравей, България”. по NOVA, че поредните нови машини напълно са изненадали избирателната комисия.

Правосъдният министър: Появата на допълнителните машини цели дискредитиране на изборите


"Няма нови машини, това е фалшива новина. Тези 199 са същите машини, които бяха коментирани като 150, пристигнали на Летище София. Към тях се добавят 36, пристигнали 10-на дни по-рано. Другите 13 са останали от пролетта". Това каза в "Твоят ден" по Nova News Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма".  Той подчерта, че на фона на 13 000 машини, доставени на Комисията, това изглежда доста нормално количество. И изясни, че oбщо 427 машини има за резервни нужди извън склада на ЦИК.