СГС заседава по делото за обира в ЦУМ
СГС заседава по делото за обира в ЦУМ / netinfo

Състав на Софийския градски съд ще заседава днес по делото за обира в ЦУМ. Това съобщиха на БТА от съда.

Подсъдими за обира, който беше извършен през март 2003 г., са Николай Видолов, Тодор Мирчев, Георги Стефанов и Гергана Николова. Делото е за обир на близо 30 кг златни накити от бижутериен магазин в ЦУМ.

Прокуратурата е подвигнала обвинение за въоръжен грабеж в особено големи размери. Магазинът беше обран от двама мъже, които се представили за служители в икономическата полиция. Те завързали продавачката и взели близо 30 кг накити на стойност над 650 хил. лева. Според прокуратурата това са били Видолов и Мирчев. По-късно Стефанов и Николова бяха арестувани на границата при опит да изнесат два килограма от бижутата.

На заседанието трябва да бъдат разгледани заключенията на вещите лица по допълнителната задача към съдебно-счетоводната експертиза, приета на миналото заседание.

Защитата поиска да бъде проверен износът, който магазинът е извършвал три месеца преди обира. По думите на адвокат Георги Димков можело да се окаже, че част от накитите, считани за откраднати, са били изнесени още преди инцидента.