Сергей Станишев: Бойко Борисов да поиска оставката на Цветанов
Сергей Станишев: Бойко Борисов да поиска оставката на Цветанов / Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова премиера Бойко Борисов да поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов заради ареста на семейството от Мировяне.

В съобщение на пресцентъра на партията се казва, че насилието над български граждани в момента се толерира от най- високо ниво и негов идеолог е Цветан Цветанов.

Лидерът на БСП допълва, че вицепремиерът използва полицията, за да демонстрира силов натиск върху хората и да насажда страх. Чуваме спорадични извинения и закани за търсене на отговорност, но няма никаква промяна и репресиите продължават, се казва още в позицията на Станишев.

По думите му управляващите продължават да използват полицията за политически цели.

В събота Петър и Малина Начкови се оплакаха, че срещу тях е било упражнено насилие по време на полицейска акция. Домът им бил обискиран в събота, а двамата са били арестувани. Полицията откри пет кутии безбандеролни цигари по време на претърсването. Начкови твърдят, че спецполицаите са използвали физическа сила и са превишили правата си. Дъщерята на семейството - Ралица, пък е автор на група срещу премиера Бойко Борисов във Facebook. Начкови са освободени малко след края на проверката.