„Нашата позиция е, че искаме достоен и нормален живот за българските граждани. Има криза и всички я виждаме. Искахме да направим разговор с останалите политически сили за тези проблеми.” Това заяви по NOVA Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане”. Според социолозите политическата сила ще бъде седмата сила в следващото Народно събрание.

"Чистата позиция за нас е да защитаваме собствените си виждания. А не след като се влезе в парламента, да се каже, че сега интересът на българския народ изисква да направим обратното на това, което сме казвали досега”, заяви още Костадин Костадинов.

Той посочи, че от партията не са решили дали ще подкрепят т.нар.антигерб формации. „Възраждане" искат да видят с какво тези конфигурации ще се различават от ГЕРБ и ДПС.

„Една голяма част от населението ни е разделено на няколко категории, има дискриминационни практики. Нищо от това не смятам, че е нормално. Смятам, че има друго разделение в политиката – тези за нормалното и тези за ненормалното. Няма разлика между тези други субекти, които влязоха в парламента, и тези, които са по-малки”, посочи Костадин Костадинов.

Относно подкрепата за президент на балотажа, Костадинов посочи, че непоискана подкрепа не се дава.
NOVA