Самоуби се главният счетоводител на ОДП-Търговище
Самоуби се главният счетоводител на ОДП-Търговище / netinfo
Главният счетоводител на Областна дирекция „Полиция” – Търговище, 52-годишният Тодор Тодоров, се е самоубил, научи Дарик. Инцидентът е станал около обяд на работното място на Тодоров. Той се е застрелял със служебния си пистолет „Макаров”.

Военно окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров каза за Дарик, че в момента се работи по три версии - за убийство, самоубийство и нещастен случай. Според него обаче, събраните веществени доказателства и огледа на мястото на инцидента сочат, че се касае за самоубийство. Прокурор Чавдаров каза още, че куршумът, с който се е застрелял Тодоров, е влязъл през дясното слепоочие и излязъл през тила. Той уточни, че ще бъдат направени множество експертизи – даткилоскопска, съдебно-медицинска и посмъртна психиатрична. Дактилоскопската експертиза ще покаже, дали Тодор Тодоров е стрелял сам със служебния си пистолет.

Дарик научи, че в момента ревизори от МВР правят финансова ревизия на полицията в Търговище. Владимир Чавдаров уточни, че до сега проверяващите не са открили нарушения, но въпреки всичко те ще бъдат разпитани, за да се отхвърли версията, че Тодоров се е самоубил, заради финансови злоупотреби.