Сакскобургготски сваля доверие от юридическото лоби
Сакскобургготски сваля доверие от юридическото лоби / netinfo
В писмо до структурите на НДСВ в страната лидерът на партията Симеон Сакскобургготски съобщи позицията си за конфликта в жълтата партия, в която дава заявка за радикални промени в ПГ на НДСВ и по-крайни решения. Според Сакскобургготски юридическите аргументи в този конфликт очевидно имали за цел да прикрият политически маневри.

“Нещо повече, беше направен опит част от парламентарната група да изземе функциите на партията. Това ще ме принуди да сваля доверието си от определени личности. И ако трябва да се търси отговорност от някой, то трябва да бъде от тези, които си позволиха да възпрепятстват процедурите за членство, да спекулират с партийни документи и дори да ги изнасят публично. Няма да допусна подобни манипулации да бъдат прикривани зад името ми и да ви бъдат представяни като защита на лидера”, казва в писмото си лидерът на НДСВ.

Симеон Сакскобургготски съобщава, че обмисля радикални промени в парламентарната група, а ако се наложи дори и още по-крайни решения от негова страна, без това да означава оттеглянето му от активния политически живот на страната.

На този конгрес НДСВ имаше шанса да се обнови, да се мобилизира и да тръгне по-уверено напред към непосредствените си важни цели, пише в писмото си още Сакскобургготски. Той допълва, че единодушната подкрепа, която му е оказана от членовете на НДСВ на конгреса – за промените в устава, както и за преизбирането му, са му дали увереност, че партията е на прав път.

„Всичко това силно контрастира със случилото се в края на конгреса, както и с последвалите недопустими действия и непремерени изказвания на членове на парламентарната група”, заявява обаче лидерът на НДСВ. „Споделям вашата тревога, изразена в множеството ви обаждания и писма, че подбудите за това са по-скоро лицемерни и лични, отколкото проява на загриженост за морала и единството на партията”, допълва той.

Симеон Сакскобургготски подчертава, че начинът, по който вътрешни за НДСВ проблеми и лични амбиции са били поднесени на обществото, лекомислено загърбвайки важни за ежедневието на хората теми, противоречи на негова представа за зряло политическо поведение. Случилото се на практика подменя първоначалния ми проект за НДСВ като една стабилна и отговорна политическа сила, пише още лидерът на жълтата партия.