Сакскобургготски изрази огорчение от появата на интриги в НДСВ
Сакскобургготски изрази огорчение от появата на интриги в НДСВ / снимка: БГНЕС
Симеон Сакскобургготски отправи критични забележки към част от депутатите и местните структури на НДСВ относно появата на интриги и боричкания на различни нива в партията по време на четвъртия конгрес на НДСВ в Габрово.

„Все още усещам, че има хора, които възприемат участието си в партията като постоянен абонамент за депутатски и други кресла във властта. Абонамент, който едва ли не е даденост, без оглед на личния принос, активност и воля за отстояване на нашата кауза, каза Сакскобургготски.

Според него приемните на някои депутати слабо функционират, а има клубове, които въобще не функционират. „Ще обърна специално внимание на факта, че една партия не може да бъде свързана само с лидера й и с още няколко личности. Необходими са силен екип и постоянен диалог. Не забравяйте, че съединението прави силата", призова той.

Приветствия към участниците в конгреса произнесоха премиерът Сергей Станишев, заместник-председателят на ДПС Юнал Лютви, който прочете поздравление и от лидера на партията Ахмед Доган, както и чуждестранните гости.

Други новини от Габрово