/ iStock/Getty Images
Кариерен сайт започва нова инициатива – „Колегата, който ме вдъхновява“. Целта е поощряване на редови служители и подобряване на добрия колегиален климат на работното място. Управителят на сайта Светлозар Петров сподели за БНР:

„Най-ценният капитал на една компания са хората, които работят за нея. Всъщност те създават продукта, те създават добавената стойност, те са този, който клиентите виждат. В нашата компания би било наивно да се мисли, че аз наистина върша работата… Най-често показваме лидерите, поощряваме лидерите, говорим за тях и какво те са направили. Сега ние искаме да обърнем нещата - да покажем редовия служител, този, който наистина прави разлика с труда си“.

Не казвайте тези неща на новите си колеги (ВИДЕО)

Как ще бъдат открити служителите

Всеки има право да предлага свои колеги, разбира се, без служителите на сайта. Една седмица се предлагат хора, а предложените през тази седмица хора се предлагат на гласуване следващата седмица. Същевременно тече допълнително предлагане на още хора, а неспечелилите също могат да участват. Така се формират всяка седмица хора, за които може да се гласува“.

Номинациите са онлайн. Гласовете могат да идват от всички - колеги, партньори и клиенти. Няма негативен вот.

Наградата

„Никой не печели нищо. Всъщност в края на седмицата тримата с най-много гласове стават финалисти. Нашата цел е да имаме 30 финалиста малко преди 1 май - Деня на труда. Планираме и една малка церемония на 29 април, където да ги покажем на обществото. Ако аз съм техен работодател, аз също бих го разпространил и бих се гордял, че един от моите служители е сред финалистите. Вярваме, че няма да сме сами в усилията да направим тези хора популярни. В края на краищата, усилието е да намерим начин тези хора да получат признание и благодарност, а не да станат поредните хора на екрана или на заглавната страница на списанията“.

Пет неща, които никога не трябва да казвате на шефа си (ВИДЕО)

Петров е убеден, че в хода на инициативата ще си проличат много компании, които поощряват редовите служители.
БНР