Ръководството на Лукойл – Нефтохим осигурява транспорт за работниците
Ръководството на Лукойл – Нефтохим осигурява транспорт за работниците / netinfo

Ръководството на "Лукойл – Нефтохим" ще осигури транспортирането до Бургас на работниците от редовната смяна в рафинерията. Външни фирми ще превозят служителите след края на работното време и ще вземат хората от новата смяна. Това съобщи за Дарик Светла Кралева от пресцентъра на "Лукойл – Нефтохим”.

Днес следобед работници от обслужваща транспортна фирма “Нефтохим транспорт” спряха работа и започнаха ефективен протест. Те настояват да бъдат върнати на работа уволнените трима техни колети. Протестът на работниците продължава пред административната сграда на “Нефтохим транспорт”. Синдикалният лидер на „Подкрепа” – Бургас Дянко Димов заяви, че работници от „Лукойл – Нефтохим” ще бойкотират осигурения превоз и ще се прибират пеша, солидарни с исканията на колегите си от другата фирма. Той потвърди утрешния митинг на нефтохимиците. Те са в готовност да блокират движението по пътя Бургас-София на изхода на града.

От пресцентъра на „Лукойл” припомниха, че “Нефтохим транспорт” АД е самостоятелно дружество, което извършва обслужваща транспортна дейност на територията на рафинерията.