/ БГНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в София, където отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

знамена 3 март
БГНЕС

На церемонията присъстваха още министърът на отбраната Драгомир Заков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководния състав на Министерството на отбраната, висши офицери от Въоръжените сили и кметът на София Йорданка Фандъкова.

БГНЕС

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата започна отбелязването на Трети март - денят на Освобождението на България. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

БГНЕС

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.