/ Снимка: Георги Димитров
Гласувах за една просперираща България, член на ЕС, НАТО, Шенген и Еврозоната. Гласувах за европейски доходи за българските граждани, за стабилност и не на последно място - за дясно управление. Това каза председателят на СДС Румен Христов, след като упражни правото си на глас на предсрочните парламентарни избори.

„Надявам се поне половината от българските избиратели на отидат до урните. Важно е. Все път коментираме това, че имаме право да избираме, а тези, които избират, имат право да изискват от нас“, добави той.

Относно машинния вот, Христов коментира: „Много ми се иска да се вземе решение за броене на отрязъците. Отстоявали сме тезата за машинното гласуване. Там не се губят преференциите. На предходните избори ГЕРБ-СДС имаха най-висок процент при преференциите. Ще видим какъв ще бъде резултатът, да се надяваме, че ще е коректен и честен“.

„Контролираният и купен вот е много грозно явление. Трябва да се сложи точка на това. Този, който спечели изборите трябва да го направи по честен начин, с подкрепата на българските граждани, а не чрез такива методи“, поясни той.

По думите му винаги има съмнение, когато става дума за машината.

„Надявам се, че няма да се стигне дотам и няма да има манипулации на машините“, каза още той.