„Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима“, това бяха първите думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, след като гласува малко след 07:30 ч. в столичното 25-о ОУ "Д-р Петър Берон". Тя бе придружена от съпруга си.

"Гласувах за правова държава, която се управлява от официална Конституция, не от скрити кръгове. За образовани деца, здрава нация. За стабилна икономика, работни места, високи доходи и пенсии. За чист въздух, чиста земя и вода. Независима, суверенна България“, заяви Нинова.

„Трябва да се направи кабинет, защото предстоят много важни решения за България – приемането на бюджет за следващата година, Планът за възстановяване и устойчивост, реакция за повишаването на цените със съответно повишаване на доходите. Всичко това минава през работещ парламент и редовно правителство“, добави тя.

Корнелия Нинова каза още, че очаква най-добрия резултат за БСП, но се опасява от ниска избирателна активност и призова гражданите да гласуват. 

"Използвам да призова - излезте и гласувайте, аз гласувах с машина, много е лесно", добави тя.

Докато говореше пред медиите млад мъж разпъна плакат зад гърба й и я призова да бъде оправен стесненият път в Студентски град при УНСС. В отговор Нинова го покани да обсъдят въпроса и да намерят решение.