Екип на Нова телевизия беше нападнат от жители на ромската махала в Самоков.

Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по пряков Пиже. Той е със седем присъди, попадал неведнъж в разследваниятана Нова за кражби на ток в махалата.

Местните жители, обаче посрещнали екипа на Новините с ритници, юмруци, блъскане и крясъци.

След кратка схватка пред очите на кандидат-общинаря и с участието на сина му, операторът Михаил Кръстев е ритан и удрян с юмруци в лицето, камерата му - счупена, а репортерът Надя Ганчева се разминава само с блъскане. Най-тежко е ранен шофьорът Валентин Иванов, нападнат през отворения прозорец на колата му. Той е със охлузвания, оток на лицето и високо кръвно налягане.

„Удари ме човек с качулка. Започна да ме блъска. Опитах се да му обясня, че не е нужно да проявява подобно отношение, но не успях", разказа шофьорът.

Роми нападнаха екип на Нова телевизия (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев, изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие, екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала", разказа репортерът Надя Ганчева.

Роми нападнаха екип на Нова телевизия (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

Цацаров иска имунитета на Трайчо Василев за нападението над журналисти

След 3-минутния сблъсък с групата на Пиже, екипът на Нова прекара часове в полицията. В двора на районното случайно се натъкна на главния герой в историята - Пиже. Явно, разчитайки, че камерата е била счупена навреме, той отрича да е бил на мястото на инцидента.

По-късно през деня, той и компанията му са разпитани от полицията, а жандармерия е изпратена да пази ромската махала. Там боят над журналисти е тема номер едно за бъдещите избиратели.

Към 19.00 ч. в ареста вече бяха петима от участниците в побоя, сред които и синът на Пиже.

Петима арестувани след нападението над екип на Нова телевизия в Самоков

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство. Прокуратурата от своя страна смята да поиска имунитета на Трайчо Василев, тъй като той се ползва с такъв като кандидат за общински съветник.

Екип на "Разследване" нееднократно показа на зрителите на Нова как работи „частното енерго" в Самоков и как се краде ток в града. След излъчването на първото предаване по темата тръгна прокурорска проверка. Част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено заради случая.

Източник: Novanews.bg