Роднини на медиците: Сотиров не е наш представител за евровота
Роднини на медиците: Сотиров не е наш представител за евровота / netinfo

Роднини на медиците, осъдени на смърт в Либия, заявиха в предаването „Пропаганда” на Дарик радио, че ръководителите на Европейския парламент не са били запознати в подробности с хода на процеса в Либия. Тази седмица част от роднините посетиха Брюксел за разговори в Европарламента.

Мариян Георгиев – син на д-р Здравко Георгиев, каза, че с учудване е разбрал колко малко знаят събеседниците им за хода на процеса в Либия.

Според Ивайло Николчовски – син на Снежана Димитрова, българските политици не са си свършили работата, като не са разпространили достатъчно информация за хода на делото.

Д-р Здравко Георгиев изрази в пряко включване от Триполи дълбокото си огорчение и огорчението на сестрите от това, че техните кандидатури не са регистрирани за участие в изборите. Но той подчерта, че това не ги е изненадало.

Роднините, участващи в предаването заявиха, че журналистът Васил Сотиров, който след отпадането на сестрите и д-р Георгиев вече е на първо място в листата за Европарламента на партията Ред, законност и справедливост не се явява техен представител в тези избори. Те посочиха, че никой ни ги е питал, дали Васил Сотиров да бъде включен в листата за изборите. И Мариян Георгиев и Ивайло Николчовски посочиха, че не биха подкрепили кандидатурата на Сотиров.