Родната ЕНП поиска властта на хората, а не на олигарсите
Родната ЕНП поиска властта на хората, а не на олигарсите / снимка: Sofia Photo Agency

Да върне властта на гражданите - такава цел си поставя новата дясна политическа сила „Единна народна партия”. Това обяви при откриването на учредителния й конгрес независимият народен представител и най-вероятен председател на новата формация Мария Капон. Над 1000 са делегатите на форума.

„Тук сме не защото няма къде да бъдем. Тук сме, защото искаме да сме събрани в една общност, в една партия, която иска властта! Властта за гражданите, а не за олигарсите! Истината на показ, а не скрита в папките! Искаме правото в съдилищата, а не на върха на бухалките! Искаме си държавата обратно, обратно на гражданите!”, заяви Капон.

България е най-изостаналата и най-бедната страна в Европейския съюз, а бедността създава пороци и терен за корупция, добави Капон. Искаме България да бъде реален член на Европейския съюз и НАТО, а не да обслужва интереси, посочи тя. По думите й новата партия няма да е нито лява, нито дясна. Целта била тя да направи свободно място за бизнеса” и да върне „държавата на нейните граждани”.