/ DarikNews.bg
Родителите на предприемачите Кирил и Георги Домусчиеви дариха 100 000 лева на болнницата в Ловеч за борбата с коронавируса.

Маргарита и Петър Домусчиеви предоставиха безвъзмездно на лечебното заведение и от препарата хлорохин фосфат за лечението на пациенти с COVID-19.

Със същия медикамент бе лекуван и самият Кирил Домусчиев в "Софиямед", а предприемачът впоследствие предостави даром на Кризисния щаб за битка с епидемията дози, предостатъчно, за да стигнат за лечението на поне 300 наши сънародници. Отново като дарение президентът на КРИБ предостави и 5000 теста за откриване на заразени хора.

Преди няколко дни братя Домусчиеви направиха голямо дарение за болницата в Разград. Собствениците на фармацевтичната компания „Хювефарма“ предоставиха дарение за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ 250 000 лв за PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура, включително закупени 1000 теста, 2000 защитни маски, 500 защитни облекла и др. необходими консумативи за защита на лекарите.

Братя Домусчиеви с огромно дарение за болницата в Разград (ВИДЕО)


Отново за болницата в Ловеч фирма "Аstrazeneca" дари над 500 хил. лв. за санитарни материали.