Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на  болни от коронавирус и животоспасяваща апаратура 
Собствениците на фармацевтичната компания „Хювефарма“ Кирил и Георги Домусчиеви ще направят огромно дарение за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград. Целта е да се подпомогне местното здравно заведение в подготовката му за борбата с COVID – 19, съобщават на сайта на Лудогорец.

Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура. 

Допълнително са закупени 1000 теста, които се очаква да пристигнат в близко време. Отделно от паричното дарение ще бъдат изпратени дигитални дистанционни термометри, 2000 броя специални защитни маски, 500 бр. защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.

Лудогорец се включи в борбата срещу коронавируса

Кирил и Георги Домусчиеви са едни от най-големите инвеститори в Разград. Тяхна собственост е фармацевтичният завод „Биовет“ и осемкратният шампион на България ПФК „Лудогорец“. Жестът към болницата в Разград е част от дългосрочната им политика за социална ангажираност в района, където освен че дават препитание на над 1000 семейства, в последните десет години са инвестирали над 200 милиона лева в развитието на „Биовет“ и  десетки милиони евро в стадион „Хювефарма арена“ и ПФК „Лудогорец“.  Те подпомагат активно ученическия спорт в града и леката атлетика, както и десетки други инициативи от културния живот в Разград.

Домусчиев: Най-важната ми цел е да запазя служителите си, за да не останат без работа

Кирил Домусчиев, който успешно пребори коронавируса, вече дари огромно количество тестове и медикаменти за борба с пандемията. 

Ръководствата на „Биовет“ и ПФК „Лудогорец“ се присъединяват към неговия призив да не се страхуваме от коронавируса, а да обединим усилия в борбата с последствията от него, както и да спазваме всички препоръки на здравните власти в България.

Кирил Домусчиев пребори COVID-19, Софиямед го изписва

Нека всеки, който има възможност, да помогне на лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, за да бъдат те готови да помогнат на нуждаещите се в случай, че коронавирусът стигне до града, призовават от клуба. 

Това е поредното голямо дарение на Кирил и Георги Домусчиеви, които преди да подпомогнат болницата в Разград, дариха пари за тестове и лекарство срещу коронавирус, което ще стигне за лечението на 250-300 човека.

Предприемачът Кирил Домусчиев написа в страницата си във Facebook да се обърне внимание и на провинцията. "България не е само София! Трябва да се помага и в провинцията. Включете се и вие!", призова той.
 

България не е само София! Трябва да се помага и в провинцията. Включете се и вие!

Публикувахте от Kiril Domuschiev в Петък, 27 март 2020 г.