/ DarikNews.bg
Той благодари на медицинския щаб, който се е грижил за него и съпругата му
"Софиямед" съобщи официално, че изписва президента на КРИБ Кирил Домусчиев и той е в добро състояние.

"След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция УМБАЛ „Софиямед“ изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция-Кирил Домусчиев. Той е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия. Общото състояние на пациента е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие. Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът има два последователни негативни резултата. Изследванията са извършени с PCR метод", се казва в съобщението на болницата.

Малко по-рано той обяви в профила си в социалните мрежи, че е здрав, преборил е COVID-19 и вече има имунитет срещу вируса.

"Скъпи приятели, Вече съм здрав! Преборих COVID-19 и вече имам антитела (имунитет). Остава окончателно да се възстановя от пневмонията", написа Домусчиев.



"Искам да благодаря на медицинския екип, който се грижеше за мен и съпругата ми. Изключителни професионалисти! С такива медици ще преборим коронавируса! Благодаря и на всички от Софиямед, на които съжалявам, че създадох неволно доста неприятности! Пазете се, но не се страхувайте! Лечение има. Бъдете умни и се грижете за себе си и своите близки!", завърши той.

Припомняме, че преди няколко дни собственикът на Лудогорец осигури лекарство, което ще помогне на държавата в борбата срещу разпространението на коронавируса. Става въпрос за препаратът хлорохинов фосфат, от който предприемачът е осигурил 100 опаковки.