/ „Дизайн на музейни експозиции“ – изложба на творци от специалност „Рекламен дизайн”към Национална художествена академия
Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното заседание на Академическия съвет, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Проф. Петер Цанев, член на съвета, коментира за БНР: "Тази оставка все пак трябва да бъде приета от Общото събрание, насрочени са избори за 15 януари, но в момента разсъждаваме върху различни възможности за излизане от тази кризисна ситуация. Имаше много тежко тричасово обсъждане, което в крайна сметка не изясни много нещата. Остават много повдигнати въпроси. Няма яснота в отговорите и затова мисля, че логично се стигна до тази ситуация".
Проф. Драчев не бе открит за коментар.

От пресцентъра на Академията съобщиха, че е сформирана комисия от членове на Академическия съвет, която ще проведе разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решаване на проблемите в Академията.

Напрежението там ескалира вчера, след като стана ясно, че около 200 нейни преподаватели и служители все още не са получили заплатите си за ноември и декември.