Редник Маринов: Нямам нищо общо със случая „Люцканов”
Редник Маринов: Нямам нищо общо със случая „Люцканов” / netinfo

Боян Маринов, който е кадрови войник от състава на Пета шипченска бригада категорично отрече пред Дарик, че са му искани и че е давал пари за да бъде включен в следващата българска мисия в Афганистан.

В четвъртък вечерта беше арестуван бившия командир на втория ни контингент в Ирак подполковник Наско Люцканов с 400 лева белязани пари именно по обвинение, че е искал подкуп за да прати Маринов в Афганистан.

Редник Боян Маринов е изключително възмутен, че името му се цитира в няколко български издания, без самият той да е търсен или питан под каквато и да е форма за случая. Пред „Дарик” Боян Маринов категорично отрече да са му искани и той да е давал пари на подполковник Люцканов. Думите на младежа бяха: „Нямам нищо общо с този случай, моля Ви, повярвайте ми. Не желая името ми да бъда забърквано в този скандал”.

Боян Маринов е кадрови войник от три години в казанлъшката Пета механизирана шипченска бригада, но досега не е ходил на мисия.

Той призна, че в момента кандидатства за включване в поредната мисия в Афганистан. Другото, което Боян уточни специално за „Дарик” радио, е, че освен, че не е търсен от други колеги и медии, никой и под никаква форма не е търсил мнението му за този случай. Той съжали за всичко, което се е случило, и беше категоричен, че му е крайно неприятно, както името му да се забърква, така и да гледа колегите си в очите.

За вас, отвъд портала, нещата изглаждат по един начин, но за нас – тези, които сме вътре, нещата са съвсем различни, бяха думите на Боян.

Разбрах от източник, пожелал анонимност, че до момента в Пета механизирана шипченска бригада няма информация за случая „Наско Люцканов”. Знае се само, че е задържан в четвъртък вечерта с белязани пари. Няма информация и каква ще бъде оттук нататък съдбата на полковника, който преди две години оглави втората българска мисия за Ирак.