Разследват случая с шофьора, чийто тест с дрегер отчете 8,15 промила алкохол
Разследват случая с шофьора, чийто тест с дрегер отчете 8,15 промила алкохол / netinfo
3,53 промила алкохол е показала кръвната проба на 25-годишния Кадир Садън от село Нова Махала, чийто тест с дрегер отчете 8,15 промила, след като той блъсна два паркирани автомобила и изпадна в безсъзнание до собственото си БМВ.

Резултатите от пробата, изследвана от лабораторията в Пловдив, ще влязат като доказателство в папката на делото срещу мъжа, съобщи за Дарик говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Разликата от близо 5 промила се дължи на моментното състояние на водача, който е приел концентриран алкохол 10-15 минути преди теста с дрегер, обясни Стоянов. Според него няма грешка в полицейския уред, но показанията му се влияят от степента на усвояване на приетия алкохол от организма на водача, затова меродавни са кръвните изследвания.

Пред полицаите от РПУ – Пещера и пред лекарите, които са го спасявали, 25-годишният пиян шофьор е давал различни версии за вида и количеството на изпития от него алкохол. Пред едните твърдял, че е изпил две каси бира в рамките на два дни, а пред другите, че е пресушил две бутилки водка и ракия.

До пет години затвор заплашват този път Кадир Садън, на когото книжката вече е отнемана преди две години за шофиране в пияно състояние. Той ще бъде съден по бързото производство за причиняване на пътен инцидент след употреба на алкохол

Други новини от Пловдив