/ БГНЕС, архив
Продължава делото срещу бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, който също е бивш кмет на района. След зрелищен арест на столичен булевард през април Иванчева бе обвинена за искане на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров са сочени за нейни помагачи.

8 октомври: Делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева започна по същество

На днешното заседание ще бъдат разпитани 11 свидетели, сред тях е главният архитект на София Здравко Здравков, бившият пиар на Иванчева Петър Кърджилов, напусналият поста временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров, бившият зам.-кмет Никола Вапцаров, служители на районната администрация и др. Съд отложи с час началото на заседанието, а причината е, че Петрова поиска да ѝ се даде време, за да се запознае с показанията на 11-те свидетели, предаде БГНЕС.

22 август: Внесоха в спецсъда обвинителния акт срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

„Вярно е, че получих материалите по делото, но това се случи на 16 октомври, след 17 ч. Информацията е много, а времето твърде кратко, за да се запозная с казаното от свидетелите. Тази информация е изключително важна, защото идва от служители на Столичната община. Моля делото да се отложи, за да имам повече време да се запозная с материалите”, каза в съдебната зала Петрова.

Тя се оплака и от това, че не може да се среща тайно с адвокатите си и разговорите им стават достояние на охраната. Петрова добави, че са лоши условията в помещението на Сливенския затвор и че през целия ден там е тъмно, а тя има проблем със зрението.

Съдия Иво Хинов заяви, че единствено може да даде време, за да се запознае със свидетелските показания, но другите обвинения ги намира за неоснователни.

Края на май: Румен Русев е новият временно изпълняващ дейността кмет на „Младост“

Отстраненият кмет Десислава Иванчева подкрепи искането на заместничката си и подчерта, че за пореден път те разполагат с малко време, за да се запознаят с обвиненията срещу тях и помоли това да се промени.
БГНЕС