Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че изобщо дадох шанс на тези хора да изпълнят надеждите на българите за промяна.

Така президентът Румен Радев отговори задочно на съпредседателя на ПП Асен Василев, който го обвини, че се е срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
 


Василев: Има доста срещи между президента и Борисов последните месеци

Дали се срещам редовно с господин Борисов – разбира се, че не. Това не е първата лъжа на господин Асен Василев“, отговори президентът на журналистически въпрос, свързан с думите на бившия вицепремиер, че лидерът на ГЕРБ и президента "провеждат чести срещи напоследък".

"Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания", допълни Радев.

От "Продължаваме промяната" отговориха на днешните критики на президента така: "Г-н Румен Радев е този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението на страната", гласи краткият коментар, изпратен до медиите от партията, ръководена от Асен Василев и Кирил Петков.

Президентът информира още, Изборният кодекс е постъпил вече в президентската институция.

"В момента се разглежда подробно от моя екип и ще бъде обсъден в най-големи детайли, тогава ще се произнеса", обясни Радев. Държавният глава е на посещение в Албания, където утре ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани.

Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Албания

Радев коментира, че на следващите избори трябва да има висока избирателна активност, за да може да бъде избрана легитимна власт. "Не може с 39 процента избирателна активност да изискваме легитимност на управляващите", смята той.

БТА