Той призова прокуратурата да разсекрети пълната информация и целия разговор от телефона на Пламен Бобоков
Вчера името на президента Румен Радев беше замесено в кореспонденция от мобилно устройство на бизнесмена Пламен Бобоков. Днес той направи коментар по случая от Велико Търново, предава NOVA.

Радев призова прокуратурата да публикува целия му „чат“ с Пламен Бобоков

Радев призова прокуратурата да разсекрети пълната информация и целия разговор.
Той обаче не пожела да каже какво съдържа кореспонденцията. „Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат.

В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата”, каза Радев.

И допълни: „Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта”.

Скандален чат: Бобоков си пише директно с Prezident, праща съобщения на жена му

„Какво правят чуждите посланици в България - при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят - промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес.

Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземам със себе си голяма бизнес делегация. Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, обясни държавният глава.

„Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, допълни той.
nova.bg