/ БГНЕС
Премиерът откри нова база в Пазарджик с 1000 работни места и коментира обвиненията на президента
"Аз не водя война. Аз правя заводи. Правя пътища. Правя суперкомпютри", отсече премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, след като медиите го засипаха с въпроси за чатовете на президентския екип и напрежението между институциите.

"Аз не съм момиче да си пазя есемесите! Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете - да си пазят есемесите. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, е лош, а ако е Радев - вече това е нападение", направи паралел той за оповестяване на есемесите на двамата.


"Не виждам абсолютно нищо лошо" - коментира той за лобирането. Няма държавен глава, при който да съм бил и да не са му занесли бележка.

Нито е укоримо, нито е накауземо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш - аз съм девица", каза по адрес на Румен Радев министър-председателят.

"Аз не съм адвокат, не искам да коментирам. Не е важно аз какво съм направил. От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен, ама аз не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблем, а проблемът е в това, че обвиняват само другите", каза Борисов по повод лобирането от страна на бизнесмена Пламен Бобоков през президентската институция. Според премиера е нормално човекът да се интересува кой ще е посланикът в Нигерия, защото има бизнес там. Борисов припомни, че и той го е водил в свои делегации по време на пътувания и винаги е гледал да помага на бизнеса. Един има бизнес в Нигерия, нормално е да се интересува кой ще е посланик. Това не е укоримо. Какво лошо има, защо се оправдават?", чуди се Борисов.

"Проблемът е, че преди няколко седмици президентът Радев каза - недопустимо е да се извадят чатовете с едрия бизнес. Това е недопустимо! Затова е толкова гузно в ситуацията сега. Това всичкото само ни отдалечава от голямата цел. Голямата новина днес е тоя завод, новите 1000 работни места", категоричен беше Бойко Борисов. "Всеки има право на лош вкус", вметна по този повод кметът на Пазарджик. Двамата заедно с премиера разгледаха и откриха нова складово-логистична и производствена база на фирма "Ариете Логистикс" ЕООД в Пазарджик.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 3 юли 2020 г.

От ръководството на базата обясниха, че става дума за инвестиция за около 20 млн. лева, складират се и ще се сприцоват дребни детайли и асортименти за автомобилната индустрия. „Нека има производство“, каза Борисов. "Ние им показваме, ама тях не ги интересува", ядоса се премиерът

 "Аз не участвам в него /б.р. - сериала/", заяви пред репортерите Борисов, които продължиха да го обграждат с въпроси за ежедневните чатове.

Той се ядоса, че не спират да го питат за есемесите, когато държавата се опитва да направи работеща мярката 60/40 и да защити хората от коронавируса.

"Да обясним на коронавируса важната новина, че коронавирусът е тук, че трябва да защитим болните, няма да затворим, но всеки един трябва да се пази", продължи премиерът.

"Ама да говори", каза той по адрес на президента и неговите обвинения към управляващите.  "Те хората виждат - ей това е, което ние правим - нов завод!", пак парира темата Бойко Борисов.